Hoppa till huvudinnehåll
Menu

Att jobba som drupalutvecklare på Digitalist

Mikke Schirén, som arbetar som en Drupal-utvecklare i vår studio i Stockholm, pratar om sin resa i Drupals värld.

Hur började du med Drupal, Mikke?

– Resan till bli utvecklare av Drupal var lite ojämn för mig. Jag började arbeta med webbutveckling runt 1999 och då var det statisk HTML som gällde. Men jag var alltid intresserad av att göra saker mer automatiska. Jag började titta på öppen källkod när jag var en konsult som arbetade för Sun Microsystem år 2000 och tyckte verkligen om PHP och communityt däromkring. Innan jag började använda befintliga CMS-system, gjorde jag den långa resan med att bygga upp egna CMS-system och liksom många andra, upptäckte jag att det var en riktigt dålig idé. Det blir kodspaghetti och den dåliga strukturen i databasen är svår att ersätta.

Mikke Schirén
Mikke Schirén är Drupal-utvecklare hos Digitalist i Stockholm.

 

Innan jag började med Drupal byggde jag några sidor med Textpattern, vilket var väldigt lätt när det gällde att göra enkla bloggliknande webbplatser. Och omkring 2006 gjorde jag min första Drupal-webbplats på Drupal 4.7. Och jag kan säga det var inte lätt. Inlärningskurvan för Drupal var väldigt brant då. Åtminstone för mig som var en självlärd programmerare.

Maskoten i Stockholms studio Druplicon. Foto av: David Endlund.

Kan du berätta mer om Drupals community?

– Ja, efter några års frilansande började jag 2011 arbeta som  Drupal-utvecklare i NodeOne, som huvudsakligen arbetade på Drupal-webbplatser för främst organisationerm, varav många statliga. Det var också början för mig att bli mer involverad i Drupal-communityt, vilket har varit mycket viktigt för min utveckling som utvecklare. Drupal är inte bara är ett verktyg och ett sätt att bygga webbplatser, utan också en intressant gemenskap med möten, utvecklingsdagar och konferenser. Och jag började också bidra till samhället med moduler och föredrag.

Druplicon
Drupals maskot Druplicon finns i kramvänlig och naturlig storlek på Digitalists Stockholm-studio.

 

På NodeOne och senare Wunderkraut och senare Digitalist har jag varit involverad i att bygga webbplatser för små och stora kunder – bland annat de två största svenska fackföreningarna som arbetar med integration med externa system. Nu ingår jag i vårt hosting- och supportteam som hjälper kunderna med sina webbplatser efter den första releasen.

Finns det något du skulle vilja ha gjort annorlunda?

– Som Drupal-utvecklare idag finns det inga riktiga begränsningar vad man kan göra med Drupal. Drupal är en av de mest mogna Content Management-ramarna som finns på marknaden. Jag har aldrig någonsin ångrat att jag började arbeta med Drupal, den enda ånger jag har är att jag inte började tidigare.

Digitalist söker Drupal-utvecklare

Digitalist söker Drupal-utvecklare och finns det också andra tillgängliga roller hos Digitalist.

Se lediga tjänster här

Vi hjälper dig nå resultat. Kontakta oss Ring direkt på 08-20 90 04.