Hoppa till huvudinnehåll
Menu

Drupalspåret på Internetdagarna 2015

Vi var med och arrangerade Drupalspåret på Internetdagarna 2015. Här kan du se alla föreläsningar i efterhand.

På Internetdagarna varje år samlas tusentals personer som arbetar med Internet i någon form. Under två dagar bjuds det på gemensamma föreläsningar och branschspecifika spår med mängder av möjligheter till nätverkande och kunskapsinhämtning.

Nytt för i år var att vi arrangerade en heldag för alla som arbetar med eller är nyfikna på Drupal. Veckan innan hade senaste versionen av Drupal lanserats - Drupal 8 - och att intresset var stort märktes inte minst då vi i sista stund fick beställa in extra stolar till vår föreläsningssal.

Spåret sponsrades av Drupalbyråerna Awave, Happiness och oss på Wunderkraut samt hostingleverantören Oderland.

Drupal i offentlig sektor

Drupalspåret inleddes med att Jeffrey “Jam” McGuire, som till vardags arbetar för Drupalgrundaren Dries Buyaterts bolag Acquia, höll ett insipirerande anförande om varför Drupal är så populärt inom offentlig sektor. Jeffrey reser runt i världen har första hands erfarenhet från många av de Drupalprojekt amerikanska myndigheter genomfört liksom det omtalade GOV CMS projektet som utvecklats för alla myndigheter i Australien.

Drupal, EPi eller WordPress?

Under dagens andra session fick deltagarna möjlighet att bättre förstå Drupal som plattform genom en öppen jämförelse med två andra populära CMS - EPi och WordPress. Ett extra stort tack till Robert Lidberg från WordPress-byrån Duva och Jakob Twedmark från Motillo som tillsammans med Wunderkrauts webbstrateg Tomas Persson presenterade verktygen och svarade på publikens frågor.

Så löser Skandiamäklarna och Karolinska Institutet sina behov med Drupal

Efter gemensam lunch med alla andra besökare på Internetdagarna höll vi dagens tredje session där publiken genom tre kundberättelser fick en förståelse för hur vitt skilda applikationer det är möjligt att bygga med Drupal.

Först ut berättade produktägaren Jonas Rosen om hur Skandiamäklarna redan 2012 började bygga sitt sociala intranät på Drupal för att stötta en verksamhet i snabb förändring. 

Sedan fick vi höra Pontus Grensman, projektledare på Wunderkraut och stand in för Patrik Georgii Hemming, forskare på KI, berätta hur Drupal används för att underlätta för forskare på genetiskt sällsynta sjukdomar diagnostisera patienter och identifiera var i den genetiska koden eventuella fel kan finnas.

Drupal 8 - när 3 300 utvecklare jobbar mot samma mål

Efter en kort kaffepaus klev slutligen Robert Douglass[, produktchef hos Drupalleverantören Commerce Guys, upp på scen och höll ett underhållande anförande om Drupal 8:s förtjänster. Deltagarna fick en tydlig och rapp genomgång av allt ifrån hur Drupal 8 har bättre stöd för tillgänglighet och hur man bygger gränssnitt till hur det nya cachesystemet fungerar och hur Drupal 8 drar nytta av det bästa från andra stora, framgångsrika öppen källkodsprojekt.

Sammanfattningsvis var dagen mycket lyckad och vi är väldigt motiverade inför nästa års Internetdagarna.

Vi hjälper dig nå resultat. Kontakta oss Ring direkt på 08-20 90 04.