Hoppa till huvudinnehåll
Menu

Global expert på digitalisering etablerar sig i Sverige med 45 medarbetare. Idag.

Matts Hildén 2017-08-24

”Digitalist har verksamhet över hela världen som fullfjädrad partner inom digitalisering. Den nya svenska verksamheten kompletterar med webbteknik med fokus på öppna teknologier och expertis inom service design och co-creation.” Magnus Leijonborg, VD Digitalist Sweden

Det unika med Digitalist är att vi inte bara skapar värde på webben, utan även i gränslandet mellan den fysiska och den digitala världen. Ett av våra kundprojekt är en app för Viking Line som binder samman upplevelsen online och ombord på Viking Line
Vi arbetar agilt, användarcentrerat och datadrivet och hjälper företag och organisationer att motivera, förbereda, genomföra och kontinuerligt förbättra sina digitala affärer. I Sverige har vi nu öppnat verksamhet med 45 experter på webbanalys, service design, grafisk formgivning, projektledning, kravanalys, webbutveckling, förvaltning, hosting och flera open source CMS, tex Drupal, Wordpress och Umbraco.

Co-creation

Vi arbetar tillsammans med våra kunder för att innovera erbjudanden, förverkliga affärspotential och dra nytta av digitalisering och ökad produktivitet. Vi levererar kompletta lösningar, genom att skapa digitala upplevelser och tekniska plattformar. 
Bland Digitalist Groups kunder finns Unionen, Spotify, Socialstyrelsen, Vattenfall, Telia, Nordea, Honda, Fortum, IBM och Viking Line.

"Att förnya och förbättra upplevelser både på och utanför digitala skärmar kräver ett sömlöst flöde och en sammanhängande historia. Digitalist hjälper företag hela vägen från en ursprunglig utmaning till skapat värde." Sami Paihonen, CEO Digitalist Group Abp

Global närvaro

I en global grupp av designers, ingenjörer, strateger och innovatörer, flätar vi samman disciplinerna för att upptäcka, utforma, leverera och förvalta. Internationellt kallar vi det för Discover, Design, Deliver, Drive.

Digitalist Group har kontor i Stockholm, Östersund, Göteborg, San Francisco, London, New York, Helsingfors, Barcelona, Singapore, Vancouver, Tammerfors (Tampere), Uleåborg (Oulu), Kemi och Jyväskylä. 

Digitalist Sweden

Digitalist Group slutför förvärvet av Wunderkraut Sweden AB

Wunderkraut Sweden AB blir en del av Digitalist Group Abp, som har förvärvat det svenska moderbolaget NodeOne Group AB. Samtliga svenska aktieägare i Wunderkrauts moderbolag, har gått in som aktieägare i börsnoterade Digitalist Group Abp, som handlas på NASDAQ Helsinki. Läs mer i pressrelease på Nasdaq.

Kontaktpersoner

Sami Paihonen
CEO Digitalist Group Abp
E-post: sami.paihonen@digitalistgroup.com
Telefon: +358 50 502 1111

Magnus Leijonborg
VD Wunderkraut Sweden AB
E-post: magnus.leijonborg@digitalistgroup.com
Telefon: +46 763 15 84 22

Vi hjälper dig nå resultat. Kontakta oss Ring direkt på 08-20 90 04.

Tvåfaldigt prisregn över Wunderkraut

Branschbloggen MKSE.com har genomfört ett ambitiöst test av Sveriges webbplatser: två som vi byggt hör till Sveriges bästa!
MDN

Vi bygger Drupal åt Alingsås kommun

Vi hjälper Alingsås kommun att ta fram sin nya webb på Drupal 8

I'm Alive - Mobil teknik på liv och död

Wunderkraut hjälper till med visualisering och interaktivitet i ett projekt om båtflyktingarnas farliga färd över Medelhavet.
MDN

Wunderkraut köper Schibsted-bolaget Technocreative

Idag kan jag berätta att Wunderkraut köper Technocreative av mediekoncernen Schibsted. Här kan ni läsa pressmeddelandet som har gått ut om affären, som är en del i vår satsning på att bli duktiga på innehåll.