Hoppa till huvudinnehåll
Menu

Hur är det att jobba som projektledare på Digitalist?

I den här intervjun får vår egen projektledare Pär Andersson lägga ut texten om hur det är att jobba på Digitalist i Stockholm.

Vad gör du på dagarna, Pär? 

– Jag jobbar som projektledare. Förutom de klassiska måttstockarna att se till att budget och tidsramar hålls så fungerar jag som en länk mellan kund och teamet och ser till att projektet levererar enligt förväntan. Kommunikation är en stor del, att skapa samsyn och att det finns en balans mellan förväntningar och resultat. Jag ser mig lite som en manager och utvecklarna som rockstjärnor. Jag ska se till att scenen är riggad, biljetterna sålda och stämningen på topp så att rockstjärnorna kan äntra scenen och göra sin grej!

Pär
Pär Andersson är projektledare hos Digitalist i Stockholm.

 

Vad har du jobbat med innan du började på Digitalist?

– Jag har arbetat som IT-tekniker och systemförvaltare men förstod tidigt att mina styrkor inte låg i att grotta ner i det tekniska utan att jag var bättre på och mer intresserad av att jobba med människor och styrning på en mer övergripande nivå. Därför sadlade jag om och läste kurser i kommunikation och projektledning och föll pladask när jag certifierade mig som scrum master. Då hittade jag min grej. Sedan dess har jag arbetat som agil projektledare.

Vad är bäst med att jobba på just Digitalist?

– Den inkluderande och ambitiösa atmosfären. Företaget har ett stort hjärta och samtidigt finns ett stort leveransfokus och en vilja att hela tiden förbättra oss. Det är väldigt stimulerande. Jag lär mig nya saker hela tiden. Vi hjälper och backar upp varandra.

Hur skulle du beskriva kulturen på Digitalist Sweden? 

– Det är högt i tak och en avslappnad stämning. Fullt av kompetenta, roliga och ambitiösa människor. Man skrattar mycket och bjuder på sig själv. Det finns utrymme för att testa nya saker och ibland hamna lite snett, så länge man hela tiden utvärderar och kontinuerligt arbetar med att förbättra. Chefer och hierarki är inte i fokus, snarare en tro på individen och frihet under ansvar.

Vad tycker du är Digitalists största styrka är gentemot kund?

– Tillsammans besitter vi en väldigt bred och djup kompetens. Vi arbetar med förstudie, design, koncept, utveckling, test och förvaltning i iterativa agila processer. Kunden inkluderas i projekten och är en väldigt viktig del i framgången. Det är inte en traditionell kund- och leverantörsrelation. För att lyckas måste båda parter vara lika engagerade. Det är viktigt att bygga goda relationer. Det ska vara roligt att arbeta med oss!

Digitalist söker fler medarbetare

Digitalist söker alltid duktiga medarnetare i olika roller.

Se lediga tjänster här

Vi hjälper dig nå resultat. Kontakta oss Ring direkt på 08-20 90 04.

Att jobba som drupalutvecklare på Digitalist

Mikke Schirén, som arbetar som en Drupal-utvecklare i vår studio i Stockholm, pratar om sin resa i Drupals värld.
MDN

The Zombie internship program

Hur kan man bli mer effektiv på jobbet med hjälp av återuppståndna?
MDN

Välkommen, Zarah!

Zarah är vår nya multitaskande receptionist som höjt trivselfaktorn på kontoret till bastutemperatur.

Välkommen, Anna!

Anna Vestergren är vårt senaste stjärntillskott av agila projektledare som rustad med genuin nyfikenhet kommer hjälpa våra kunder göra rätt saker.

Välkommen, Erik!

Erik Gustafsson är vår nya rutinerade webbutvecklare som i skrivande stund provat hela 1193 olika ölsorter.
MDN