Hoppa till huvudinnehåll
Menu

Socialstyrelsen lanserar sajt med komplett språkstöd på Drupal 8

Socialstyrelsen fick 2015 i uppdrag av regeringen att göra informationen om hur personer utbildade i andra länder ansöker om yrkeslegitimation mer tillgänglig. Efter en förstudie föll valet på Drupal 8 och Digitalist vann uppdraget att bygga sajten.

Frågan att göra det enklare för personer utbildade i andra länder att komma in på den svenska arbetsmarknaden är mer aktuell än någonsin. Socialstyrelsen fick i uppdrag att anpassa informationen efter målgruppens behov. 

Tillgänglighet och språkhantering dentifierade vi tidigt som viktiga byggstenar, och därför var det viktigt för oss att hitta ett verktyg som kunde tillgodose dessa krav – Carl-Fredrik Reel, webbstrateg på Socialstyrelsen.

Efter en förstudie valde Socialstyrelsen Drupal 8 som teknisk plattform bland annat då Drupal hade bäst utvecklat språkstöd av de plattformar man tittade på, att plattformen utvecklas med god tillgänglighet i fokus och för att klara av de framtida krav på vidareutveckling man kunde se skulle komma.

Socialstyrelsen multispråk

Digitalist upphandlades som leverantör då man sökte efter en helhetsleverantör med bland annat mångårig erfarenhet av Drupals ekosystem och dokumenterade processer för kontinuerlig utveckling, automatiserad testning och driftsättning av Drupal.

Totalt har uppsättningen av Drupal omfattat cirka  6 veckors arbete från start till lansering med ett utvecklingsteam på två utvecklare och en projektledare på deltid.

legitimation.socialstyrelsen.se

Vi hjälper dig nå resultat. Kontakta oss Ring direkt på 08-20 90 04.

Stockholms Stadsmission väljer Drupal

Vi har fått förtroendet att hjälpa till med övergripande koncept, design och kontinuerlig utveckling av Stockholms Stadsmiss…
MDN

Tvåfaldigt prisregn över Wunderkraut

Branschbloggen MKSE.com har genomfört ett ambitiöst test av Sveriges webbplatser: två som vi byggt hör till Sveriges bästa!
MDN

Vi bygger Drupal åt Alingsås kommun

Vi hjälper Alingsås kommun att ta fram sin nya webb på Drupal 8

I'm Alive - Mobil teknik på liv och död

Wunderkraut hjälper till med visualisering och interaktivitet i ett projekt om båtflyktingarnas farliga färd över Medelhavet.
MDN