Hoppa till huvudinnehåll
Menu

I'm Alive - Mobil teknik på liv och död

Wunderkraut hjälper till med visualisering och interaktivitet i ett projekt om båtflyktingarnas farliga färd över Medelhavet.

Det pågår en utställning på Tekniska Museet som heter I'm Alive – Mobil teknik på liv och död. Utställningen handlar om den helt avgörande rollen den moderna tekniken har för människor som är på flykt idag. Med hjälp av en smartphone har flyktingarna möjlighet att få hjälp, få information om vilken flyktväg som är bäst och säkrast, men inte minst kunna meddela sina nära och kära att man har klarat sig – att man har överlevt.

Skärmdump 1

Skärmdump 2

Vi på Wunderkraut blev kontaktade av en av initiativtagarna, Mattias Beijmo, med frågan om vi inte kunde hjälpa till med en del av utställningen. Mattias satt på en stor mängd data – gps-trafik, sms-konversationer, etc. från hundratals människor på flykt från Turkiet till Grekland. Detta ville han visualisera på ett interaktivt sätt, för att tydliggöra teknikens avgörande roll i att överleva flykten. En sådan förfrågan kunde vi såklart inte tacka nej till.

Med ArcGIS kraftfulla karttjänst som grund så tog vi fram ett grafiskt gränssnitt för att följa gummibåtarnas färd på havet mellan Turkiet och Grekland. Några av båtfärderna hade vi dessutom extra mycket information kring, så på dem kunde man utöver gps-positioner dessutom få ta del av t.ex. Whatsapp-konversationer och foto/video-upptagningar.
 

Utställningen invigdes av kulturminister Alice Bah Kuhnke och har fått uppmärksamhet både av SVT och TV4 Nyheterna.

TV4

TV4 Nyheterna

Inslaget kan ses här. (Spola fram till 14:30)

 

Utställningen pågår fram till April 2017.

Vi hjälper dig nå resultat. Kontakta oss Ring direkt på 08-20 90 04.

Tvåfaldigt prisregn över Wunderkraut

Branschbloggen MKSE.com har genomfört ett ambitiöst test av Sveriges webbplatser: två som vi byggt hör till Sveriges bästa!
MDN

Vi bygger Drupal åt Alingsås kommun

Vi hjälper Alingsås kommun att ta fram sin nya webb på Drupal 8

Wunderkraut köper Schibsted-bolaget Technocreative

Idag kan jag berätta att Wunderkraut köper Technocreative av mediekoncernen Schibsted. Här kan ni läsa pressmeddelandet som har gått ut om affären, som är en del i vår satsning på att bli duktiga på innehåll.