Hoppa till huvudinnehåll
Menu

Wunderkraut köper Schibsted-bolaget Technocreative

Idag kan jag berätta att Wunderkraut köper Technocreative av mediekoncernen Schibsted. Här kan ni läsa pressmeddelandet som har gått ut om affären, som är en del i vår satsning på att bli duktiga på innehåll.

Wunderkraut satsar på innehållshantering - köper Schibsted-bolaget Technocreative

Technocreative, som bland annat utvecklat plattformar för Schibsteds nativeannonsering och arbetar med Inbound Marketing, kommer nu stärka Wunderkrauts expertis inom dessa områden.

Technocreative passar perfekt in i Wunderkrauts strategi, vi ser en kraftigt ökande efterfrågan av avancerad innehållshantering, säger Magnus Leijonborg, vd för Wunderkraut.

Wunderkraut, som bygger digitala produkter och webbapplikationer med Open Source-plattformen Drupal, jobbar sedan länge med ett antal större företag och organisationer som Socialstyrelsen, Unionen, Kommunal och Ung Företagsamhet. Företaget har växt snabbt under de senaste åren, och kompletterar nu sitt erbjudande ytterligare. Technocreative har varit ett dotterbolag till MiniMedia, och har utvecklat både nya innehållsplattformar inom Schibsted och arbetar med externa kunder som Vattenfall och Countryside Hotels. 

Utvecklarna i Technocreative har varit ledande i Sverige på att ta fram nya skalbara plattformar för nativeannonsering, och tagit fram unika analysverktyg för att hantera stora mängder data från dessa plattformar, säger Maths Nilsson, vd för Schibstedbolaget MiniMedia.

Fler och fler bolag i Sverige väljer att gå över till Drupal, som idag används på över två miljoner webbplatser och har ett community med över 30000 aktiva utvecklare som vidareutvecklar tekniken.

Både mediebolag och andra stora kunder behöver plattformar som kan hantera stora mängder innehåll i många kanaler på ett effektivt sätt. Drupal är ett grym plattform för att göra det på,  och nu utvecklar vi vår verksamhet ytterligare, säger Magnus Leijonborg, vd för Wunderkraut.

För mer information kontakta
Magnus Leijonborg
VD Wunderkraut Sweden AB
0763-15 84 22
magnus.leijonborg@wunderkraut.se

Vi hjälper dig nå resultat. Kontakta oss Ring direkt på 08-20 90 04.

Stockholms Stadsmission väljer Drupal

Vi har fått förtroendet att hjälpa till med övergripande koncept, design och kontinuerlig utveckling av Stockholms Stadsmiss…
MDN

Tvåfaldigt prisregn över Wunderkraut

Branschbloggen MKSE.com har genomfört ett ambitiöst test av Sveriges webbplatser: två som vi byggt hör till Sveriges bästa!
MDN

Vi bygger Drupal åt Alingsås kommun

Vi hjälper Alingsås kommun att ta fram sin nya webb på Drupal 8

I'm Alive - Mobil teknik på liv och död

Wunderkraut hjälper till med visualisering och interaktivitet i ett projekt om båtflyktingarnas farliga färd över Medelhavet.
MDN