Hoppa till huvudinnehåll
Menu

Kommunals nya plattform skapade nya medlemmar

När Sveriges största fackförbund Kommunal ville utveckla sin digitala kommunikation föll valet på Digitalist och Drupal.

Vi hjälper dig nå resultat. Kontakta oss Ring direkt på 08-20 90 04.

När fackförbundet Kommunal klubbat igenom sin nya digitala strategi stod det klart att man önskade komma närmare sina medlemmar och prata med dem där de befinner sig dagligen – i sociala medier och på webben. Efter en förstudie genomförd av oberoende upphandlings- och strategibyrån Duma föll valet på Digitalist och öppen källkodsplattformen Drupal.

Mål

Viktiga värdeord i Kommunals digitala strategi är god service och relevans samt att aktivt stödja medlemmar i sin yrkesvardag.

Kommunal såg ett starkt behov av att byta ut sin gamla webbplats, för att göra den till navet för den nya digitala strategin. Och man sökte efter en plattform som skulle klara snabbare lanseringar av nya funktioner och kampanjer, och främja spridningen på det innehåll som skapades.

Detta gjorde vi

Lösning

Digitalist förslag var att agilt arbeta fram en stabil, personaliserad webbplats med många möjligheter att lyfta fram det som är viktigt för de olika målgrupperna och som lägger grunden för kontinuerlig, behovsstyrd vidareutveckling under många år.

Trots mediakrisen har antalet nyregistrerade medlemmar på webbplatsen ökat med 29% på ett år sedan lansering.

Resultat

Inom ett par veckor efter lansering utsattes webbplatsen för det ultimata stresstestet då Aftonbladets granskning av Kommunal rullade ut. Inom loppet av några timmar hade trafiken ökat nära på hundrafalt. Tack vare den Digitalists robusta hostingmiljö skalades kapaciteten upp omedelbart så kommunal.se hela tiden var tillgänglig under trafiktopparna. Även ett skalskydd mot DDos-attacker som följde i krisens spår kopplades på under en period.

Digitalist
Lösningsorienterad, ständigt nyfiken.
Ovanligt ödmjuk för att vara säljansvarig.