Hoppa till huvudinnehåll
Menu

Ung Företagsamhet utbildar framtidens företagare

När Ung Företagsamhet ville arbeta mer agilt föll valet på Digitalist.

Vi hjälper dig nå resultat. Kontakta oss Ring direkt på 08-20 90 04.

Ung Företagsamhet utbildar framtidens svenska företagare

Ung Företagsamhet är en ideell och obunden utbildningsorganisation som arbetar tillsammans med skolan för att införa entreprenörskap i utbildningssystemet. Årligen hjälper Ung Företagsamhet tiotusentals ungdomar starta och driva företag som en del av sin utbildning.

Med tanke på att fyra av fem jobb skapas i mindre företag idag så är Ung Företagsamhets arbete en angelägenhet för oss alla. För att få en känsla för vad Ung Företagsamhet är rekommenderar vi ett besök i Ung Företagsamhets showroom där du kan se många av årets företag

Ung Företagsamhet showroom

När Ung Företagsamhet letade efter en leverantör för att kontinuerligt utveckla sina digitala verktyg föll valet på Digitalist. Samarbetet pågår med löpande releaser av ny design och funktionalitet.

Mål

Inledningsvis ville Ung Företagsamhet utveckla sina webbplatser utifrån följande målsättningar:

  • Öka sina målgruppers närvaro på webbplatsen
  • Öka allmänhetens medvetenhet om Ung Företagsamhet
  • Förenkla administrationen för sina medarbetare, lärare och elever
  • Få enklare förvaltning genom att ersätta egenutveckling med färdiga standardmoduler

Efter det inledande projektet har flera projekt med helt egna mål genomförts. Det senaste, UF Showroom med syfte att låta eleverna få visa upp sina företag mot partners, potentiella kunder och allmänheten, har specifikt uppsatta konverteringsmål.

Detta gjorde vi

Lösningar

Digitalist har bistått UF med konceptutveckling, analys, uxer experience design, kontinuerlig utveckling och drift av webbplattformarna.

Under 2015 ledde vi ett antal workshops där koncept- och UX-experter från Digitalist tillsammans med UF:s personal och lärare tillsammans arbetade med visioner, koncept och design för UF:s digitala kanaler. Det väckte många tankar och idéer på hur UF framgent kan använda sina digitala kanaler för att stimulera och utveckla sina elevers företagande och det beskrevs av de inblandade som mycket lyckat.

Med regelbundna styrgruppsmöten enligt Digitalist modell har vi gemensamt hanterat risker och förväntningar i projekten. Vidare har UF:s produktägare varit en aktiv medlem i utvecklingsteamet som arbetat enligt Scrum i veckolånga sprintar.

För att på lång sikt kunna tillgodose UF:s behov konfigurerade Digitalist två separata Drupalinstallationer:

  • webbplatsen
  • webbverktyget

Den responsiva webbplatsen låter idag besökarna först välja regionstillhörighet för att kunna visa relevant information för respektive region, en lösning som kom fram efter att UF genomfört omfattande användartester (läs mer om dem här).

Webbverktyget som nås från webbplatsen är ett webbaserat administrationsverktyg där UF:s lärare och elever, centrala och regionala administratörer får stöd att hantera alla processer kring UF-företagande. Det handlar om allt ifrån planering och uppstart av företaget till att upprätta en årsredovisning och få ut ett kursintyg efter att alla obligatoriska moment har klarats av.

I webbverktyget har bland annat en kursmodul implementerats där eleverna kan titta på utbildningsfilmer och få ett intyg på vad de lärt sig.

UF Showroom är en fristående klientapplikation med egenutvecklade komponenter baserat på de senaste JavaScriptteknikerna (React) som hämtar företag och statistik från webbverktyget via ett REST API.

www.ungforetagsamhet.se

Digitalist
Lösningsorienterad, ständigt nyfiken.
Ovanligt ödmjuk för att vara säljansvarig.