Hoppa till huvudinnehåll
Menu

Unionen valde Drupal

När Unionen ville öka andelen medlemsansökningar via webben och förbättra användarupplevelsen för de 640000 medlemmarna föll valet på Drupal byggt av Digitalist.

Vi hjälper dig nå resultat. Kontakta oss Ring direkt på 08-20 90 04.

Unionen är världens största tjänstemannaförbund och Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och har medlemmar på såväl stora internationella koncerner som små familjeföretag. 

Unionen.se är av Sveriges största webbplatser och sysselsätter omkring 50 redaktörer, har drygt 640000 medlemmar och ca 1,7 miljoner sidvisningar i månaden.

Detta gjorde vi

Affärsmål

Unionen arbetar för att aktivt bidra till ett bättre arbetsliv för sina medlemmar. I förstudiearbetet slog man fast att det viktigaste målet med den nya webbsiten var att öka upplevd servicenivå för medlemmarna samtidigt som man ville öka andelen medlemsansökningar via webben.

Lösningen

För att ta förstudie till en färdig webbplats anlitades Digitalist som med Unionens hjälp omvandlade förstudiens effektmål till ett genomförbart utvecklingsprojekt på Drupal. I form av workshops och intervjuer med projektledare, användare  och IT-avdelningen analyserades befintliga system och affärsprocesser för att skapa underlag för kravspecifikationen.

Utvecklingsprojektet jobbade därefter enligt Scrum med fasta mötestider för sprintplanering, statusmöten och sprintpresentationer. Däremellan planerades arbetsmöten och styrgruppsmöten in efter behov.

Unionen hade under projektets gång ett fast skrivbord hos Digitalist, en rutin som lever vidare med två personer från Unionen som en dag i veckan arbetar från Digitalists kontor.

Ett par aspekter värda att lyfta fram om lösningen:

  • Webbplatsen är självklart helt responsiv
  • Höga krav på säkerhet kring medlemsinformation
  • Drupals heltäckande taxonomisystem användes för att skapa informationsstrukturen

Resultat


Vidareutvecklingen av detta projekt pågår fortfarande och nya releaser av sajten sker regelbundet. Digitalist ansvarar för såväl drift som applikationssupport. Parallellt med detta driver Digitalist mindre utvecklingsprojekt för att tillföra sajten nya och förbättrade funktioner.

Vad har vi lärt oss

Givetvis finns det mängder med lärdomar vi tar med oss från ett så stort projekt som för Unionen som dessutom pågår.

Något vi är extra tacksamma för är att produktägarna på Unionen uppmuntrat oss till att aldrig slappna av och bli bekväma som leverantörer och bara ta emot beställningar, utan att ständigt försöka hjälpa organisationen att ifrågasätta det man vill göra.

www.unionen.se

Digitalist
Seglare på ett mindre antal av de sju haven med långt förflutet i IT-branschen och ett genuint nördigt teknikintresse.