Hoppa till huvudinnehåll
Menu

Matomo Analytics

Matomo är ett webbstatistikverktyg som hjälper dig att hålla koll på dina besökare – hur många de är, var de kommer ifrån och hur de rör sig på din webbplats.

bar

Vi hjälper dig nå resultat. Kontakta oss Ring direkt på 08-20 90 04.

Matomo (tidigare kallat Piwik) är kostnadsfritt och baserat på öppen källkod. Verktyget påminner till stor del om Google Analytics, som också används för webbanalys, vad gäller funktion och utseende. Men ett par skillnader finns. Till skillnad från Google Analytics, som ger tillgång till statistiken via ett Google-konto, är Piwik en lösning som du själv installerar. Det gör att du “äger” din statistik och gör Matomo till ett bra alternativ för dig som har höga krav på besökarnas integritet och att lösningen måste hostas i Sverige.

Den öppna källkoden gör också Matomo flexibelt att anpassa efter eget behov. Det gör det till exempel enkelt att göra lösningar där statistiken är uppställd och visas precis som du vill ha det.

Vill du komma igång med Matomo? Vi erbjuder både hosting- och konsulttjänster kring Matomo.

Digitalist
Konsult, kravanalytiker och delägare som brinner för det mätbara. Tomas spinner som en katt i sociala sammanhang, framförallt när det serveras god mat!