Matts Hildén på Digitalist talar 3 april på ämnet ”AI-lärdomar från författandet av en illustrerad skräcknovellsamling” på Berghs School of Communication.

Att förstå och tillämpa AI är en förutsättning för att hålla sig relevant. Berghs School of Communication öppnar därför för en heldag fylld med insikter, erfarenheter och samtal. Unconference:AI är ett forum där vi tillsammans utforskar, lär och delar med oss.

Beskrivning av föreläsningen

Att skriva en bok är en dröm för många. Som yrkesman inom kommunikation jobbar man inte sällan med research och författande av kortare texter och det finns ofta en tydlig kontext, jämfört med till exempel en roman på 300 sidor (vilket jag också skrivit). Skräcknoveller är en utmärkt startpunkt för skrivande om man vill komma igång med oberoende, kreativt skrivande just med tanke på hanterbart omfång och tydlig kontext. (CTA: bli rädd och i bästa fall skapa etisk eftertanke. Kontext: Oftast någon som råkar ut för något övernaturligt, farligt eller rent av dödligt.) Min process började ungefär samtidigt som Midjourney slog igenom på bred front och jag insåg att jag skulle kunna illustrera mina noveller mycket bättre och billigare än att göra det traditionellt, med hjälp av generativ AI, vilket jag också lyckades sälja in till mitt förlag B. Wahlströms. Jag berättar om hur jag jobbat med text och bild med hjälp av generativ AI från idé till publicerad produkt, berättigad och oberättigad kritik mot generativ AI från hotade illustratörer, hur förlag kan resonera, med mera.

Länkar

Presentation (Google slides)

Upphovsrätt på AI-bilder enligt PRV

Kinesiskt rättsfall "Ultraman"

Studieresultat svenska grundskolan

Elva sorters mörker (B. Wahlströms)

mattshilden.com

Krumcirkeln (Storytel)

recraft.ai

midjourney.com

Zarya of the Dawn

Kampförbundet för Julbockens Återinförande

Läs mer on eventet här!
No items found.